Prev Next

ZC Valjevo

Zdravstveni centar-Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZCVa
Zdravstveni turizam
Efikasno i povoljno obavite neophodne preglede i uživajte u odmoru...

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

Baner
Zajednička tribina u cilju prevencije karcinoma grlića materice
05. april 2014. (subota)

U Medicinskoj školi „dr Miša Pantić” održana je tribina koju su zajedno organizovale ova srednjoškolska ustanova, Opšta bolnica Valjevo i Dom zdravlja Valjevo. Dr Vesna Krstevski spec. patologije i predsednica Podružnice Društva Srbije za borbu protiv raka i dr Milan Mirković spec. ginekologije i akušerstva, načelnik Službe ginekologije Doma zdravlja Valjevo, održali su predavanje učenicima medicinske škole o značaju prevencije. Načelnica dr Vesna Krstevski je rekla da je današnja tribina zamišljena kao uključivanje mladih u borbu protiv raka grlića materice.

 
Svetski dan zdravlja 2014. posvećen vektorskim bolestima
04. april 2014. (petak)

Pod sloganom „Mali ubod, velika opasnost” ove godine se obeležava Svetski dan zdravlja 7. april, koji je posvećen vektorskim zaraznim bolestima. Tim povodom danas su se javnosti obratili na zajedničkoj konferenciji dr Marija Gavrilović direktor Zavoda za javno zdravlje Valjevo, dr Biljana Rajković načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ, dr Snežana Arsenijević načelnik infektivnog odeljenja Opšte bolnice Valjevo, dr Branka Miholjčić šef odseka za sanitarni nadzor i Miroslav Đukić sekretar Crvenog krsta u Valjevu.

 
Nagrada u oblasti medicine i socijalne zaštite dr Danici Milosavljević
01. april 2014. (utorak)

Povodom Dana grada, dr Danici Milosavljević, specijalisti interne medicine dodeljena je nagrada u oblasti medicine i socijalne zaštite. Prilikom dodele nagrade za Dan grada, dr Milosavljević je skromno istakla da je veoma ponosna i iznenađena.

 
Donatorska akcija na Međunarodni dan zdravlja
01. april 2014. (utorak)

Inicijativu za prikupljanje sredstava za otplatu opreme za Centar za vantelesnu oplodnju Valjevo podržala je i Societe Generale Banka. Ova bankarska kuća je pozvala sve svoje saradnike i prijatelje da podrže ovu humanu akciju. 7. aprila na Međunarodni dan zdravlja zahvaljujući kompaniji P. S. Fashion od ukupnog prometa u njihovim radnjama iz 13 gradova, biće izdvojeno 30% sredstava na ime donacije.

 
I ove godine novinarke u borbi protiv raka
31. mart 2014. (ponedeljak)

Povodom marta – meseca borbe protiv raka, valjevske novinarke i ostale žene zaposlene u ovdašnjim medijima i drugu godinu za redom organizovale su preventivnu akciju za borbu protiv karcinoma dojke. Petnaestak medijskih radnica podržale su preventivne aktivnosti zdravstvenih ustanova u borbi protiv maligniteta i ličnim primerom pokazale da je moguće savladati strah, poslušati savet lekara i pregledati se pre pojave bilo kakvog simptoma.

 
Nove aktivnosti za prikupljanje sredstava za otplatu opreme Centra za vantelesnu oplodnju
31. mart 2014. (ponedeljak)

Tokom meseca aprila kompanija Abela Pharm će izdvojiti deo sredstava od prodaje svih svojih proizvoda u cilju podrške kampanji „Da se novi život rađa”. Abela Pharm će za potrebe opremanja Centra za vantelesnu oplodnju u Valjevu, donirati deo prihoda od prodaje svih svojih preparata. Akcija će biti sprovedena u svim apotekama na teritoriji Valjeva i okoline. U apotekama će biti jasno istaknuti plakati i police sa proizvodima od čije će se prodaje podržati akcija „Da se novi život rađa”. Dr Svetlana Mitrović produkt menadžer kompanije Abela Pharm uverena je da će svi koji vode računa o svom zdravlju prepoznati akciju i podržati je. Sredstvima prikupljenim tokom ove akcije biće kupljen deo opreme koja nedostaje Centru za vantelesnu oplodnju Valjevo.

 
Nagrada „Dušica Spasić” stigla u Opštu bolnicu Valjevo
27. mart 2014. (četvrtak)

Nagrada „ Dušica Spasić” za 2014. godinu dodeljena je prošle nedelje medicinskoj sestri Biljani Gavrić koja konstantno 27 godina radi u jedinici intenzivne nege Službe za anesteziju Opšte bolnice Valjevo. Za najprestižniju nagradu za sestrinstvo u našoj zemlji bilo je neophodno ispuniti određene kriterijume, osim stručnosti i profesionalnog odnosa u radu, empatskog i humanog odnosa prema bolesniku, nosilac priznanja treba da poseduje kreativnost u radu, sposobnost rada u timu kao i da je najmanje deset godina u neprekidnom radu uz bolesnike na poslovima zdravstvene nege na intenzivnoj i poluintenzivnoj nezi. Pomoćnik direktora za sestrinstvo Opšte bolnice Valjevo, Vladan Ilić izrazio je veliko zadovoljstvo što je nagrada „Dušica Spasić” dodeljena sestri Valjevske bolnice.

 
Svetski dan borbe protiv tuberkuloze
24. mart 2014. (ponedeljak)

Na današnji dan je Robert Koh otkrio bacil tuberkuloze 1882. godine, pa se 24. mart u kalendaru zdravlja obeležava kao Svetski dan borbe protiv tuberkuloze. Načelnik Službe pneumoftiziologije dr Slavica Raković se bavi tuberkulozom već 36 godina. U celom svetu je u ovom trenutku bacilom tuberkiloze inficirano preko dve milijarde ljudi, što ne znači da će svi da obole. Od tog broja godišnje u svetu oboli oko osam miliona ljudi. U našoj zemlji ukupni ima do 1300 pacijenata. Kada je je država Srbija u okviru Svetske zdravstvene organizacije počela projekat kontrole tuberkuloze 2004. godine preko Global fonda, na nivou Kolubarskog okruga bilo je 80 pacijenata na 100 hiljada stanovnika. Zahvaljujući Global fondu i projektu napravljena je baza podataka za praćenje ove bolesti.

 
Zapaženo učešće neurologa prim. Dr. Mihaila Mirkovića na neurološkom seminaru u Salcburgu
17. mart 2014. (ponedeljak)

Neurolog Opšte bolnice Valjevo prim. dr Mihailo Mirković učestvovao je na Salcburškom medicinskom seminaru iz neurologije.

 
Umanjeni dugovi Opšte bolnice Valjevo
13. mart 2014. (četvrtak)

Na današnjoj konferenciji za novinare v.d. direktor dr Dobrivoje Grujičić je podsetio da je u trenutku preuzimanja funkcije u trenutku primopredaje dug Zdravstvenog centra iznosio 512 miliona dinara uz brojne probleme na nivou dijagnostike i centralne sterilizacije.

 

Obaveštenja za zaposlene

07. mart 2014.
Obaveštenje
detaljnije

24. januar 2014.
Obaveštenje - lične karte
detaljnije

22. januar 2014.
Proces rada u uslovima štrajka
detaljnijeZC Valjevo

Edukativni centar

05. maj 2014.
Clostridium difficile je ozbiljan patogen u nastanku bolničkih infekcija
detaljnije

09. april 2014.
Najnovije smernice u terapiji i profilaksi urinarnih infekcija" "Simptomi i kvalitet života pacijenta sa beningnom hiperplazijom prostate" i "Erektilna disfunkcija, urološki problem ili izazov"
detaljnije

08. april 2014.
Prevencija i savremeni terapijski principi sideropeniske anemije
detaljnije

02. april 2014.
Zdravlje na dar
detaljnije

15. januar 2014.
Rezilijentnost
detaljnije

12. decembar 2013.
Uloga laparoskopije u dijagnozi i tretmanu pelveoperitonitisa
detaljnije 


ZC

ZC

ZC


ZC