Prev Next

ZC Valjevo

Zdravstveni centar-Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

Baner
Simpozijum posvećen novim izazovima u pulmologiji
20. april 2016. (sreda)

Srpsko lekarsko društvo podružnica Valjevo, Pneumoftiziološka sekcija, Pneumoftiziološka služba opšte bolnice Valjevo, u petak će održati Simpozijum „Astma i hronična opstruktivna bolest pluća – novi izazovi”. Simpozijum, koji je akreditovan odlukom Zdravstvenog saveta, biće održan u hotelu „Divčibare” na Divčibarama od 10 sati, 22. aprila.

 
Prestolonaslednik i Princeza darovali automobil Opštoj bolnici
07. april 2016. (četvrtak)

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, u pratnji princezine sestre g-đe Beti Rumeliotis posetili su danas Manastir Ćelije i Opštu bolnicu Valjevo. Tom prilikom su uručili putnički automobil Fiat 500L vredan 10.500 evra koji će služiti za prevoz pacijenata kojima je potrebna terapija. Automobil je kupljen sredstvima koja su obezbeđena zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Kanada, koja je pod pokroviteljstvom Princeze Katarine.

 
Svetski dan borbe protiv tuberkuloze
24. mart 2016. (četvrtak)

Svetski dan borbe protiv tuberkuloze, 24. mart, se obeležava jer je na taj dan 1882. godine, Robert Koh otkirio bacil tuberkuloze. Cilj svih zdravstvenih struktura je da se na današnji dan skrene pažnja na samu bolest, prevenciju i lečenje. U čitavom svetu od ove bolesti umre 1,5 miliona ljudi, a oboli od 8 do 10 miliona. Što se tiče Srbije incidenca polako pada, 2003. godine bilo je 41 oboleli na sto hiljada, a sada je taj broj znatno manji i imamo 17 obolelih, dok je cilj da se spusti na 14. Što se tiče Kolubarskog regiona nije baš tako sjajna slika jer smo iznad proseka republike i kod nas je taj broj 25 obolelih na sto hiljada stanovnika. Pulmolog dr Đorđe Jovanović iz službe Pnemuoftiziologije Opšte bolnice Valjevo dao je savete i smernice za obolele, ali i zdravu populaciju koja dolazi u kontakt sa njima.

 
Uručen skrining uređaj za otkrivanje oštećenja sluha kod novorođenčadi
14. mart 2016. (ponedeljak)

Pre desetak dana je pokrenuta nova akcija „Blic fondacije”- „Srce za decu” koja ima za cilj da se svim porodlilištima u Srbiji, njih 58 ukupno, obezbede aparati za rano dijagnostikovanje eventualnog oštećenja sluha kod novorođenčadi. Pomoć u prikupljanju sredstava za kupovinu aparata obezbedila su JP „Skijališta Srbije” i kompanija „Ringier Axel Springer”. Za valjevsko porodlilište, donator JP „Skijališta Srbije”, organizovalo je Humanitarnu ski trku, i na taj način obezbedilo sredstva za nabavku ovog uređaja. Vrednost opreme je 3.600 evra i osim aparata sadrži i repro materijal za prvih godinu dana. U porodilištu Opšte bolnice Valjevo godišnje se rodi do 1400 beba i svakom detetu će od danas biti urađen skrining pregled sluha.

 
Bolnica drži nivo tercijalnih ustanova
04. mart 2016. (petak)

Opštu bolnicu Valjevo nedavno je posetio dr Dušan Jovanović, zamenik direktora Urgentnog centra, koji ovom prilikom nije krio zadovoljstvo što jedna ustanova sekundarne zdravstvene zaštite drži nivo usluga u ustanovama tercijalnog tipa. Nakon obilaska radova na rekonstrukciji pojedinih odeljenja, kao i reprezentativnih službi, gost je prisustvovao Kolegijumu načelnika na kome je podelio svoje utiske, ali i smernice za još bolji rad i približavanje tercijaru.

 
Uručenje opreme porodilištu u Valjevu
03. mart 2016. (četvrtak)

U okviru nastavka akcije „Zajedno za bebe”, Komercijalna banka i Fond B92 danas su obišli Opštu bolnicu Valjevo i uručili opremu porodilištu. Ovo je osmo porodilište od početka akcije „Zajedno za bebe”, kojom je obezbeđena neophodna oprema. Za porodilište u Valjevu nabavljeni su ultrazvučni aparat sa tri sonde, reanimacioni sto, porođajni sto, lampa za fototerapiju, pacijent monitor sa EKG-om i infuziona pumpa. Ukupna vrednost donacije iznosi 47 hiljada evra. Akcija „Zajedno za bebe počela je 1. juna 2014., u okviru koje je za svako plaćanje koje klijenti učine pomoću svojih kartica, Komercijalna banka donirala vlastita sredstva za obnovu porodilišta u Srbiji.

 
Specijalisti na „Medicinskom selu”
29. februar 2016. (ponedeljak)

U Valjevskoj Kamenici je u nedelju održano prvo ovogodišnje „Medicinsko selo”. Meštanima Kamenice na raspolaganju su bili specijalisti opšte medicine, ginekologije i pedijatrije Doma zdravlja, a od specijalista iz Opšte bolnice preglede su sproveli internisti, ORL, fizijatar, neuropsihijatar i hirurg. Već tradicionalnu manifestaciju ovaj put iskoristilo je 290 meštana Kamenice i okolnih sela da potpuno besplatno i na licu mesta uradi kompletne medicinske preglede. Pod sloganom „Život teče - zdravlje najpreče” lekari i medicinsko osoblje Doma zdravlja i Opšte bolnice Valjevo sproveli su ovu masovnu preventivnu akciju kontrole zdravlja, u saradnji sa Mesnom zajednicom Kamenica, tokom koje je urađeno ukupno 788 različitih medicinskih pregleda. Medicinske ekipe bile su raspoređene u prostorijama dve zgrade OŠ „Milovan Glišić” i u Zdravstvenoj stanici Kamenica.

 
Valjevsko porodilište primilo Pampers pomoć
12. februar 2016. (petak)

Valjevo je prvi od deset gradova koji su primili Pampes pomoć u vidu nameštaja i pelena za novorođenčad. Biljana Tipsarevic, mlada mama koja je podržala kampanju Pampers UNICEF posetila je porodilište u Valjevu i zvanično uručila pomoć. Ostali gradovi koji su primili pomoć su Kraljevo, Bačka Topola, Užice, Sjenica, Lazarevac, Novi Pazar, Senta, Priboj i Požarevac. Zahvaljujući pomoći deset porodilišta sada ima bolje uslove za mame i bebe tokom njihovog najdelikatnijeg perioda.

 
Svetski dan borbe protiv raka
04. februar 2016. (četvrtak)

Svetski dan borbe protiv raka obeležava se 4. februara. O javno zdravstevenom problemu, danas je održana konferencija, u Opštoj bolnici Valjevo, na kojoj su izneti godišnji podaci.

 
Dani bez duvanskog dima
01. februar 2016. (ponedeljak)

Duvanski dim je dokazani uzročnik mnogih bolesti, a borbi protiv njegove štetnosti posvećen je 31. januar kao Nacionalni dan bez duvanskog dima. Pušenje duvana je imalo različit tretman tokom razvoja društva. Kada je u 16. veku duvan prenet u Evropu on je smatran lekom i bio je privilegija bogatih. Početkom 20. veka pušenje duvana je bila društveno prihvatljiva pojava, a tek 50-ih godina 20. veka počela su istraživanja o uticaju na zdravlje, sa posebnim osvrtom na nastanak carcinoma pluća. Danas je duvan označen kao uzok nastajanja niza bolesti, a sadrži 4000 štetnih supstanci koje se nalaze u obliku gasne i čvrste faze od kojih su katran i nikotin najzastupljeniji.

 

Obaveštenja za zaposlene

20. april 2016.
Simpozijum posvećen novim izazovima u pulmologiji
detaljnijeZC Valjevo

Edukativni centar

05. maj 2015.
Tuberkuloza u Kolubarskom okrugu
detaljnije

12. mart 2015.
"Kvalitet života žene nakon operacije karcinoma grlića materice" i "Obuka zdravstvenih radnika o zaštiti i postupanju sa ženama koje su izložene nasilju po posebnom protokolu Ministarstva zdravlja".
detaljnije

17. februar 2015.
"Upravljanje događajima", "Personalni menadžment" i "Efikasnost i kvalitet u zdravstvu"
detaljnije 


ZC

ZC

ZC


ZC