Prev Next

ZC Valjevo

Zdravstveni centar-Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

Baner
Nova oprema za Centar za vantelesnu oplodnju
18. avgust 2016. (četvrtak)

Zahvaljujući kvalitetu i sopstvenom radu, Centar za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo postiže zapažene rezultate. Mnogi ljudi dobre volje su prepoznali rezultate, angažovanost i rad i kroz donacije pomažu opremanje, širenje i rad Centra za vantelesnu oplodnju OB Valjevo. Ove nedelje Centru je donirana laminarna komora, grejna ploča, mikroskop i monitor za praćenje embiona, a donator ove vredne i značajne opreme je u široj javnosti želeo da ostane anoniman. To je trenutno najmodernija laboratorijska oprema, poslednje generacije, koja je zbog proširenja obima posla koji se obavlja u Centru itekeko značajna. Rukovodilac Centra za VTO, dr Branko Budimirović, podsetio je da iako najmlađi, valjevski centar još uvek funkcioniše bez lista čekanja.

 
SVETSKA NEDELJA DOJENJA
17. avgust 2016. (sreda)

Prema kalendaru javnog zdravlja prva nedelja avgusta se tradicionalno obeležava kao Svetska nedelja dojenja. Utisak je da se o značaju dojenja često govori ili da se to jednostavno podrazumeva. Ipak, mišljenje prim. dr Maje Mladenović, šefa Neonatološkog odseka Opšte bolnice Valjevo, je da se o tome u poslednje vreme ne govori dovoljno i da buduće mame nisu dovoljno informisane koliko je dojenje važno i za njih lično i za njihovu decu.

 
Naš mladi ambasador na ESHRE
12. jul 2016. (utorak)

Na 32. po redu godišnjem sastanku Evropskog udruženja za humanu reprodukciju i embriologiju (ESHRE) koji je ove godine održan u glavnom gradu Finske – Helsinkiju, učestvovalo je 9.600 stručnjaka iz celog sveta, a među njima i tim Centra za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo.

 

 
Sredstva za Centar za vantelesnu oplodnju
30. jun 2016. (četvrtak)

Valjevska pivara kao jedno od društveno najodgovornijih preduzeća, uručiila je najboljim učenicima valjevskih srednjih škola po lap-top, a Centru za vantelesnu oplodnju je donirano 300.000 dinara. Centar za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo dobio je sredstva jer se istakao po sjajnom timu, izuzetnim rezultatima i odličnoj komunikaciji sa parovima, pa reprezentuje Valjevo na najbolji mogući način. Do sada rođeno 147 beba, do kraja godine se očekuje da to bude oko 200. Sredstva koja je opredelila Pivara biće iskorišćena za nabavku nove opreme i usavršavanje procedura na zadovoljstvo pacijenata i zaposelnih. Dr Branko Budimirović se zahvalio u svoje ime i u ime celog tima za vantelesno oplođenje koji radi u Centru i svojim angažovanjem sprovodi kampanju „Da se novi život rađa”.

 
INSPIRATIVNA, ZANIMLJIVA I KORISNA STUDIJSKA POSETA ITALIJI
29. jun 2016. (sreda)

Caritas Valjevo je organizovao studijsku posetu Italiji u kojoj su učestvovali predstavnici Caritas Valjevo, Psihijatrijske službe OB Valjevo (dr Jasmina Pašić, Slobodanka Soldatović, radni terapeut i Milena Maksimović, psiholog), gradske uprave,korisničkog udruženja Zračak i etno-domaćinstva Mila Obradovića, Podbukovi. Domaćin je bila Kooperativa Incontro iz Castelfranca.

 
Godišnja skupština kluba „LAV”
22. jun 2016. (sreda)

Socioterapijski klub lečenih alkoholičara „LAV” Valjevo, održao je 27. godišnju skupštinu, gde su uz prigodan program i druženje okupljeni članovi kluba i terapeutski tim i druga udruženja iz zemlje koja se bave problemom alkoholizma. Terapeut Ljiljana Balinovac rekla je da je ovogodišnja centralna tema skupštine kluba posvećena deci iz alkoholičarskih porodica.

 

 
Vrh transfuziologije u valjevskoj bolnici
07. jun 2016. (utorak)

Redovan godišnji sastanak transfuziološke sekcije Srpskog lekarskog društva, okupio je vrhunske transfuziologe Srbije u Opštoj bolnici Valjevo. Tema skupa „Savremeni pristup u dijagnostici i lečenju perioperativnog krvarenja i praćenju antitrombozne terapije” okupila je stručnjake iz KCS, Instituta za transfuziju, Instituta „Dedinje” i svih bolnica Srbije. Služba Transfuzije Opšte bolnice Valjevo bila je domaćin ovog stručnog skupa.

 

 
Japansko iskustvo za bolji skrining program
07. jun 2016. (utorak)

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije učestvuje u sprovođenju Projekta tehničke podrške sprovođenju skrininga za prevenciju raka dojke, koji finansira Vlada Japana.Projektni tim Kancelarije za medjunarodnu saradnju Japana (JICA), konsultant dr Satoshi Kaneko i predstavnik Ministarstva zdravlja posetili su OB Valjevo kako bi preneli svetska iskustva u kvalitetnom sprovođenju skirinig programa za karcinom dojke. Tokom posete predstavnici su imali priliku da sagledaju čitav klinički put pacijenta koji koristi uslugu mamografije.

 

 
Sestrinstvo i embriolozi na međunarodnom skupu
31. maj 2016. (utorak)

Po prvi put u Beogradu Evropsko udruženje za humanu reprodukciju (ESHRE) održalo je u predavanje za medicinske sestre i laboratorisjke tehničare koji rade na polju potpomognute biomedicinske oplodnje. Na kongresu koji je održan u hotelu Crown Plaza od 19. do 21. maja pored učesnika iz Grcke, Holandije, Danske, Irske, Velike Britanije, Švedske, Španije, Portugala, Češke, Slovenije, Bosne, Hrvatske, Crne Gore, Islanda i Srbije, učestvovale su i setsre i embriolozi Centra za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo.

 

 
OBJAVLJEN NAUČNI RAD U MEĐUNARODNOM STRUČNOM ČASOPISU
27. maj 2016. (petak)

Neurolog Opšte bolnice Valjevo prim. dr Mihailo M. Mirković objavio je kao prvi autor revijski naučni rad u punom obimu u međunarodnom stručnom časopisu – „Neurosonology and cerebral hemodynamics“ (ISSN 1312-6431).
Naziv rada je – „Review of the Treatment Strategies for Asymptomatic Carotid Stenosis“, u kome su obrađene svi najnovije metode za lečenje asimtpomatske karotidne stenoze.

 

Obaveštenja za zaposlene

18. avgust 2016.
Članovi tima za sprečavanje zlostavljanja , zanemarivanja dece
detaljnije

18. avgust 2016.
Procedura zdravstvene zaštite dece kod kojih postoji sumnja na zlostavljanje ili zanemarivanje
detaljnijeZC Valjevo

Edukativni centar

05. maj 2015.
Tuberkuloza u Kolubarskom okrugu
detaljnije

12. mart 2015.
"Kvalitet života žene nakon operacije karcinoma grlića materice" i "Obuka zdravstvenih radnika o zaštiti i postupanju sa ženama koje su izložene nasilju po posebnom protokolu Ministarstva zdravlja".
detaljnije

17. februar 2015.
"Upravljanje događajima", "Personalni menadžment" i "Efikasnost i kvalitet u zdravstvu"
detaljnije 


ZC

ZC

ZC


ZC