Prev Next

ZC Valjevo

Zdravstveni centar-Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

Baner
Godišnja skupština kluba „LAV”
22. jun 2016. (sreda)

Socioterapijski klub lečenih alkoholičara „LAV” Valjevo, održao je 27. godišnju skupštinu, gde su uz prigodan program i druženje okupljeni članovi kluba i terapeutski tim i druga udruženja iz zemlje koja se bave problemom alkoholizma. Terapeut Ljiljana Balinovac rekla je da je ovogodišnja centralna tema skupštine kluba posvećena deci iz alkoholičarskih porodica.

 

 
Vrh transfuziologije u valjevskoj bolnici
07. jun 2016. (utorak)

Redovan godišnji sastanak transfuziološke sekcije Srpskog lekarskog društva, okupio je vrhunske transfuziologe Srbije u Opštoj bolnici Valjevo. Tema skupa „Savremeni pristup u dijagnostici i lečenju perioperativnog krvarenja i praćenju antitrombozne terapije” okupila je stručnjake iz KCS, Instituta za transfuziju, Instituta „Dedinje” i svih bolnica Srbije. Služba Transfuzije Opšte bolnice Valjevo bila je domaćin ovog stručnog skupa.

 

 
Japansko iskustvo za bolji skrining program
07. jun 2016. (utorak)

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije učestvuje u sprovođenju Projekta tehničke podrške sprovođenju skrininga za prevenciju raka dojke, koji finansira Vlada Japana.Projektni tim Kancelarije za medjunarodnu saradnju Japana (JICA), konsultant dr Satoshi Kaneko i predstavnik Ministarstva zdravlja posetili su OB Valjevo kako bi preneli svetska iskustva u kvalitetnom sprovođenju skirinig programa za karcinom dojke. Tokom posete predstavnici su imali priliku da sagledaju čitav klinički put pacijenta koji koristi uslugu mamografije.

 

 
Sestrinstvo i embriolozi na međunarodnom skupu
31. maj 2016. (utorak)

Po prvi put u Beogradu Evropsko udruženje za humanu reprodukciju (ESHRE) održalo je u predavanje za medicinske sestre i laboratorisjke tehničare koji rade na polju potpomognute biomedicinske oplodnje. Na kongresu koji je održan u hotelu Crown Plaza od 19. do 21. maja pored učesnika iz Grcke, Holandije, Danske, Irske, Velike Britanije, Švedske, Španije, Portugala, Češke, Slovenije, Bosne, Hrvatske, Crne Gore, Islanda i Srbije, učestvovale su i setsre i embriolozi Centra za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo.

 

 
OBJAVLJEN NAUČNI RAD U MEĐUNARODNOM STRUČNOM ČASOPISU
27. maj 2016. (petak)

Neurolog Opšte bolnice Valjevo prim. dr Mihailo M. Mirković objavio je kao prvi autor revijski naučni rad u punom obimu u međunarodnom stručnom časopisu – „Neurosonology and cerebral hemodynamics“ (ISSN 1312-6431).
Naziv rada je – „Review of the Treatment Strategies for Asymptomatic Carotid Stenosis“, u kome su obrađene svi najnovije metode za lečenje asimtpomatske karotidne stenoze.

 
Valjevo domaćin centralne proslave Međunarodnog dana sestrinstva
17. maj 2016. (utorak)

Tradicionalno i ovog 12. maja 2016.godine, Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srbije, organizovalo je Centralnu proslavu Međunarodnog dana sestara.
Domaćin Centralne proslave Međunarodnog dana sestara je Podružnica Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica OB iz Valjeva i Opšta bolnica Valjevo. Međunarodni dan sestara obeležen je radno prezentacijom akreditovanog predavanja i svečano kada je koleginicama i kolegama koji su izabrani za najsestru/tehničara uručene zahvalnice, Monografija Udruženja i vaučer za učešće na Simpozijumu UMSTBS u novembru ove godine. Iz Opšte bolnice Valjevo priznanje ove godine za najsestru ponela je Biljana Terzić.

 
Skrining melanoma
16. maj 2016. (ponedeljak)

Danas se obeležava „Euromelanom”, Evropski dan posvećen borbi protiv malignog melanoma kože. Služba za kožno-venerične bolesti već godinama podržava ovu borbu uključujući se u skrining program. Pregledi mladeža se obavljaju tokom čitave godine, svakodnevno, a ne samo u okviru kampanje, u ambulantama Kožnog odeljenja Opšte bolnice Valjevo. Za današnje preglede se prijavilo 72 pacijenta, a kod par je ukazano na sumnju na melanom i oni su poslati na dalju dijagnostiku u Beograd. Ono što je interesantno jeste da su se u ambulantu javljali ljudi sa šireg područja zapadne Srbije, pa su tako skrining u našoj ustanovi iskoristili i pacijenti iz Loznice, Šapca, Lazarevca i Ljubovije.

 
OVOGODIŠNJA NAGRADA SRPSKOG LEKARSKOG DRUŠTVA ZA ORGANIZACIJU ZDRAVSTVENE SLUŽBE U RUKAMA PRIMARIJUSA DOKTORA MIRE VUKOVIĆ
09. maj 2016. (ponedeljak)

Povodom dana osnivanja Srpskog lekarskog društva šestog maja, dr sci. med. Miri Vuković, kliničkom farmakologu i rukovodiocu Edukativnog centra Opšte bolnice Valjevo, dodeljena je godišnja nagrada Srpskog lekarskog društva za organizaciju zdravstvene službe. Nakon dodele nagrade, prim. dr Mira Vuković rekla je sledeće: “Prema propozicijama Srpskog lekarskog društva ovu nagradu, jedan te isti lekar, može da dobije samo jedanput. Pravi smisao ovoga shvatila sam tek nakon uručenja nagrade kada su usledile čestititke od kolosa srpske i svetske medicine poput prof. dr Zorana Krivokapića, prof. dr Radoja Čolovića i mnogih drugih.Tada mi se u deliću sekunde, bez razumevanja zašto i kako, nametnula misao da su svi oni nepokolebljivo, samo jedanput izabrali da ostanu i rade u svojoj zemlji, uprkos brojnim ponuđenim alternativama. Topao stisak ruke, uz duboko poštovanje i iskrene čestitke koje uslede od takvih učitelja, oblikuju rečima teško opisivo iskustvo sreće, koje čovek može da iživi samo kroz osećaj jednosti sa vlastitim uzorom i koje je kasnije u drugačijim okolnostima, zaista neponovljivo. Neizmerno sam zahvalna svojim kolegama i zdravstvenim radnicima Opšte bolnice Valjevo, jednako kao i njenom menadžmentu na čelu sa direktorom dr Dobrivojem Grujčićem, jer zapažena postignuća su njihova. Zahvaljujem se našim zajedničkim, velikim učiteljima na čestitkama i podršci. Zahvaljujem se Srpskom lekarskom društvu na dodeljenoj nagradi i Sekciji za kliničku farmakologiju, koja me je za ovu nagradu predložila.”

 
Simpozijum posvećen novim izazovima u pulmologiji
20. april 2016. (sreda)

Srpsko lekarsko društvo podružnica Valjevo, Pneumoftiziološka sekcija, Pneumoftiziološka služba opšte bolnice Valjevo, u petak će održati Simpozijum „Astma i hronična opstruktivna bolest pluća – novi izazovi”. Simpozijum, koji je akreditovan odlukom Zdravstvenog saveta, biće održan u hotelu „Divčibare” na Divčibarama od 10 sati, 22. aprila.

 
Prestolonaslednik i Princeza darovali automobil Opštoj bolnici
07. april 2016. (četvrtak)

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, u pratnji princezine sestre g-đe Beti Rumeliotis posetili su danas Manastir Ćelije i Opštu bolnicu Valjevo. Tom prilikom su uručili putnički automobil Fiat 500L vredan 10.500 evra koji će služiti za prevoz pacijenata kojima je potrebna terapija. Automobil je kupljen sredstvima koja su obezbeđena zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Kanada, koja je pod pokroviteljstvom Princeze Katarine.

 

Obaveštenja za zaposlene

20. april 2016.
Simpozijum posvećen novim izazovima u pulmologiji
detaljnijeZC Valjevo

Edukativni centar

05. maj 2015.
Tuberkuloza u Kolubarskom okrugu
detaljnije

12. mart 2015.
"Kvalitet života žene nakon operacije karcinoma grlića materice" i "Obuka zdravstvenih radnika o zaštiti i postupanju sa ženama koje su izložene nasilju po posebnom protokolu Ministarstva zdravlja".
detaljnije

17. februar 2015.
"Upravljanje događajima", "Personalni menadžment" i "Efikasnost i kvalitet u zdravstvu"
detaljnije 


ZC

ZC

ZC


ZC